15 december 2011

Veronica Mars: Seizoen 1

Enkele vriendinnen van mij waren al een hele tijd bezig over hoe geweldig ze Veronica Mars wel niet vonden en toen ik dat hoorde, vroeg ik één van hen of ik seizoen 1 misschien eens mocht lenen, zodat ook ik het eens kon kijken. I fell in love!

Let op: deze tekst bevat belangrijke elementen uit het verhaal, dus als je de serie wil kijken zonder al een deel van de oplossing te weten, dan lees je best niet verder!


In het eerste seizoen probeert Veronica haar mannetje te staan op Neptune High, de high school van haar stadje. Ze raakt bevriend met nieuwkomer Wallace Fennel en begint ook een onverwachtse en unieke vriendschap met het hoofd van de PCH, een motorbende, Eli "Weevil" Navarro.
Veronica doet haar best om zich staande te houden sinds haar vader afgezet is als sheriff nadat hij de verkeerde achter de tralies probeerde te zetten op de moord van haar beste vriendin, Lilly Kane.

Veronica helpt haar vader, die nu een privé-detective is, bij het oplossen van zaken, maar ontdekt al snel informatie over Lilly's moord die alle alibi's en andere bewijzen ontkrachten, en de gene die achter de tralies zit, Abel Koontz, dus niet de moordenaar is. Ze graaft dieper en dieper om meer over de moord te weten te komen en wat toch het grote geheim was van Lilly, waar ze het vlak voor haar dood over had. Ondertussen helpt Veronica ook regelmatig mensen op school die haar hulp nodig hebben en raakt ze bevriend met Cindy "Mac" McKenzie.

Nummer twee op Veronica's lijstje van geheimen die ze wilt ontrafelen is die van haar verkrachting. Twee maanden na Lilly's dood werd Veronica op een feestje verkracht nadat ze gedrogeerd was en niemand lijkt haar te willen helpen. Het antwoord blijkt uiteindelijk te zijn dat ze niet was verkracht. Terwijl de ontknoping nadert, krijgt Veronica onverwachts een relatie met haar voormalige vijand Logan Echolls, en na het vinden van sekstapes van Lilly en Logan's vader Aaron weet Veronica eindelijk de puzzelstukjes bij elkaar te leggen en ontdekt ze wie de échte moordenaar van Lilly was. Maar het oppakken van de moordenaar gaat voor Veronica en Keith niet zonder slag of stoot.

Seizoen 1 van deze serie was echt fan-tas-tisch. Maar niet alleen seizoen 1, want ook de twee daarop volgende seizoenen zijn helemaal geweldig! Jammer genoeg, stopt deze serie na drie seizoenen al. Ik vind dat echt spijtig, want Veronica Mars is echt mijn favoriete serie geworden!

Heb jij Veronica Mars al eens gekeken?

door: Laura/Svea